Рубрики
Ірпінський історико-краєзнавчий музей РЕПОРТАЖІ

Стартував Тиждень культури в Ірпені

P1290703Сьогодні в Ірпені велика подія, відкриття Тижня культури, яке приурочене професійному святу Всеукраїнському дню працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Розпочали Тиждень з історико-краєзнавчого музею, який є вхідними воротами нашого міста, бо саме тут знаходяться історичні скарби: старовинні фотографії, документи, речі побутового вжитку, експозиції різної епохи життя ірпінчан, одним словом, історія нашого міста.

На урочистому відкритті був присутній перший заступник міського голови Микола Головкевич, який висловив подяку від імені Ірпінської міської ради виконавчого комітету всім працівникам культури і привітав з професійним святом.

holovkevych

З виступу керуючого справами Ірпінської міської ради Максима Плешка хотілося б виділити головну думку: «Все починається з культури!». А також висловив свої сподівання,  що культура не матиме статусу залишкового принципу.

Начальник Відділу культури, релігій та національностей Анатолій Калинка повідомив присутнім головну ціль заходу: «В основі ідеї було донести всім, що заклади культури живуть оцим життям, яке не для всіх, можливо, відоме. Тиждень культури – це можливість людям побачити повсякденне життя культурних закладів нашого міста. Це дасть змогу зрозуміти, що наша культура багатогранна, що окрім свят і концертів іде й інша робота, вона не стоїть на місці, вона розвивається і йде вперед».

kalynka

Попередній керівник Відділу культури Євгенія Антонюк підтримала запрошення ірпінчанам відвідати всі заклади протягом поточного тижня і побачити чим живе культура міста. «Нас багато, ми разом і ми дружні», – завершила свій виступ Євгенія Антонюк.

evhenia

Подібна культурна програма проводиться в Ірпені вперше.

На відкритті Тижня дуже зворушливо прозвучав виступ Вероніки Подолян, яка виконала пісню «Ласкаво просимо!».

Після урочистої частини присутні вирушили до приміщення музею, де мали приємність побачити тематичне відео про музей. Господар музею пан Зборовський провів прекрасну екскурсію, яка запам’ятається. А після теплого чаювання і шумних балачок всі на 20 хвилин перетворилися на мовчазних глядачів фільму про наш давній і завжди молодий Ірпінь.

garmonist

vystavka

P1290703

P1290756

P1290734